Khamis, 24 Februari 2011

Ketengahkan title posting dan sidebar

salam.
wah! aku sibuk buat toturial je lahh ni ("sibuk" itu tak tepat sama sekali)
kali ni aku nak ajar yang simple je (macam biasa) 
sebab aku baru testing-testing nak try buat toturial kann
okey. let's go!

first

buka Design > Edit HTML > tekan Ctrl + F *untuk cari kod h2 { (ni kod untuk title sidebar) dan h3.post-title { (ni pulak kod untuk post title)


copy kod kat bawah ni dan pastekan dekat bawah kedua-dua kod yang kita dah cari tadi.

text-align:center;

last : ce preview, kalau jadi alhamdulillah, kalau tak jadi korang redha je lah a.k.a cuba tanya kat senior-senior yang labih power. =p 

chaw!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kumen2