Sabtu, 19 Februari 2011

Cinta itu bukan memiliki =p

salam
mood :jiwang
kepada yang dah nak tekeh aku sila lapor a.k.a tinggal jejak pada spongebob dan klik x =p

okeh. aku baru baca solusi *riak rajenn
aku TERselak ruangan cinta *muahaha
dia cakap kan
CINTA ITU TAK BERERTI MEMILIKI
wah! aku agak tak bersetuju mula-mula tu
tapi aku tahan lagi mood memburn majalah
sambung balik :

cinta dan memiliki benda yang berbeza
cinta lebih cenderung kepada MEMBERI RUANG
nampak! burung pun mebih bahagia bila dibebaskan, manusia lagi lahh=p
dan memiliki cenderung kepada MENGIKAT

kalau kita suka kan dia dan dia sukakan kita sekalipun
dia tetap bukan milik kita. BUKAN
mr. google! aku syg gila kat kauu!!

sebab dia milik Allah
jadi, sila doa kepada Allah supaya jaga dia untuk kita
ingat lah! kita tak tahu apa yang akan jadi masa depan
Allah tahu! jadi, sila berserah pada dia
jadi tak da maknanya kita nak "ikat" orang yang kita suka
sila bebas kan dia, dia bukan kita punya
walaupun kita dah kawin sekalipun,
dia tetap milik Allah.
ALLAH ITU BAIKKK
-dan cinta Allah lah yang terbaik =)
berdoa supaya Allah JAGA 'ikat' dia untuk kita
ITU YANG TERBAIK

*menjadi tak first post jiwang aku. muahaha
cau!

4 ulasan:

  1. cinta itu lebih kepada mmbri kekuatan.
    dah folo kamu

    BalasPadam
  2. memang cinta itu bukan memiliki.. kerana walau kita bersama dengannya, dia tetap kita pinjam depada yang mencipta

    BalasPadam

kumen2