Selasa, 22 Mac 2011

Klik kanan tak berfungsi

salam, okeyh aku buat toturial


aku pernah buat disable ni,
tapi aku buang balik sebab blog aku ade tutorial, so malas nak susahkan korang copy (macam minat) =p

biasanya kan, orang buat disable right click ni untuk elak blog dorang dari dicopy sejibik-sejibik oleh orang tak bertanggungjawab, lebih kurang keselamatan gitu
Oke murid-murid, sila follow step berikut ehh

1) dashboard =) design =) add a gadget  =) HTML/JavaScript
2) copy code  ni :
<script>
var message="Hak cipta terpelihara, Maaf, -Haliqa !";
///////////////////////////////////
function clickIE4(){if (event.button==2){alert(message);return false;}}
function clickNS4(e){if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){if (e.which==2||e.which==3){alert(message);return false;}}}
if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS4;}
else if (document.all&&!document.getElementById){document.onmousedown=clickIE4;}
document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
</script> 
*yang kaler merah korang bleh tukar dengan apa-apa je aa korang nak kabor.

3) paste kat ruang HTML tadi, then save. preview. setel!


Isnin, 21 Mac 2011

Masisupa

salam, walaupun dah seminggu berlalu, aku still nak share
sebab MASISUPA ni once in a blue moon jer...kot.=p
korang tau tak masisupa ni hape =.= (penat type)

kiteorang yang duduk kat sekolah agama bawah JAIP ni
mana ada mssm suma-suma tuu
so kiteorang ada MASISUPA,= Majlis Sukan dan Ilmiah Sekolah-Sekolah Agama Pahang.
gabung suma sekali dengan badminton,, syarahan, ping-pong,  khat dan blah3 nya


tahun ni buat dekat SMA Al-Wosto. (besar gila sekolah)
tapi tahun ni agak "shot" lah
berlatih tiga hari jer, sebab sebelum tu exam awal tahun
then, datang petang tu, malam tu dah pergi semi final
pergh, sabo je la (pengaruh kak limah balik kampung bapak kuat sekarang)



alhamdulillah, bahas bm johan. tahniah ar pada wafi, kak hikmah dan ...........
wah! (nape kosong tuu) aku ... aku... aku kan...huh! xper lah
ibu said : kau dah sekumpulan, kau nak bermusuhan, kau tak layak masuk kumpulan tu =.=
okey. woi mamat! aku mintak maaf. aku tahu kau tak bermaksud buat aku terasa
ceh! kau bukan tahu aku type ni. okey. aku mintak maaf, May Allah Bless kau..

 pada korang-korang, hargailah siapa yang ada bersama korang.
sebab kalau korang x menghargai, korang pun  x akan dihargai
*dah pandai membebel
pangalaman mengajarku mengenal dunia.
chaw kueh tiau!

Khamis, 17 Mac 2011

Aku Masih boleh hidup

salam
di kala ini, aku tersenyum sorang2
entah. fikir-fikir balik
kenapa boleh wujud istilah "xboleh hidup x der streamyx??"

aku dah buktikan.
alhamdulillah
hidupku sempurna sahaja tanpanya

masa makin singkat
aku perlu beralah
moga ku terus pasrah
dan aku perlu blahh

p/s : doakan aku terus di bless oleh Nya =)