Isnin, 31 Januari 2011

Stay de same~

salam
kadang-kadang apa yang kita nak
x semua kita akan dapat


macam senior aku cakap :
x semua yang kita lalui tu
kita suka














sori semua
aku x boleh
aku x boleh nak jadi apa yang kamu nak
sebab
aku nak jadi macam apa yang aku nak
















aku memang x baik seperti kamu, dia dan mereka
tapi aku tetap nak kebaikan
kebaikan dalan diri aku
yang xkan tergugat dengan kamu


sori lagi.
aku memang selalu buat masalah
inilah aku (=
aku sampai bila-bila pun x kan kelihatan sempurna
sebab aku x boleh
jadi diri yang lain


ingin sekali aku cakap
bukan aku x mahukan kebaikan!
tapi aku mahu kebaikan dengan cara baik =)

Sabtu, 22 Januari 2011

Contest mari

salam. aku di tag oleh si aki utk join contest nih : 

CONTEST BLOG PALING CANTIK, COMEL DAN KEMAS !




-jadi follower FARZANA FARZANTO.

-peserta perempuan digalakkan. kerana hadiah disediakan khas untuk blogger perempuan. kalau lelaki nak masok boleh juga. kalau tak kisah menang baju2 macam kat atas ni. haha (setiap pemenang boleh memilih hadiah or baju mengikut citarasa sendiri di Pelangiwardrobe Hannah. add dulu baru boleh tengok baju2 disana)
-ada 3 kategori iaitu blog paling cantik, comel dan kemas. setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja.

-buat 1 entry tentang contest ni.

-tag kepada 5 orang rakan blogger anda.

-letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.

-setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry ni. saya akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.

-penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011.
dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda.

muahaha. sah-sah x kan menang. komfem! aku join utk puaskan hati aki dan penuhkan entry bulan ni=p, belog ni mmg x termasuk satu pun dari 3kategori tuu=p

mangsa-mangsa keadaan adalah : 

korang pandai-pandai lah hidup yer, selamat hias belog, aku saport dari belakang=p

Isnin, 17 Januari 2011

Jom cari ilmu!

Salam. Iman sihat?(bajet comel je budak atas tuu)=p
Hari ni nak cerita pasal ilmu : boleh tak?? BOLEHHH! bagusss (suara kuat tuu)

Bukan aku nak cerita pasal maksud ilmu semua-semua tu, yang tu korang boleh surf sendiri.
Aku nak kabor ni : MENUNTUT ILMU TU AKAN SERONOK SANGAT KALAU KITA IKHLAS
thats my point! bercakap dengan fakta bukan auta - said my bro
okeh my auta is =p . aku rasa sendiri. Lain gila bai iklas dengan x iklas.

iklas tu hape eh?? haah kan.. kita sebut-sebut je iklas..iklas.. tapi iklas tu ape sebenarnya??
Nik Aziz (my beloved ulama') cakap : ikhlas tu TAPIS. ha tapis?? ape tuu?? 

Korang pernah tak perah santan?? x pun bancuh teh?? kan guna penapis tuuhh??
(memang lah sekarang ni beli je..watever!)
okeh sambung balik. ape fungsi penapis tuu?? cuba jawab? sapa betul aku kasi myvi sebijik 

teettt.. habes masa =p
fungsi nya mestilah x mau benda-benda yang x diperlukan masuk sekali dengan bahan-bahan yang kita perlukan. kan2??
so.. macam tu jugak dengan apa yang kita buat hari-hari
kita perlukan iklas a.k.a penapis =p untuk dapat ganjaran yang besar dari Dia
cuba bayangkan kita x guna penapis tu.. ape jadi?? jadi x gulai kita??TAKKK (murid cemerlang nii)
kalau kita x guna "penapis" ni dalam amal kita jadi x "gulai" yang kita nak??
so boleh fikir sendiri la kan
kita sama-sama ada kelemahan
untuk cegah mungkar tu kita perlukan ilmu
perlu bina diri kita dulu kan?

Fatimah Syarha said : cukuplah dengan kemaksiatan  yang dah berlaku sekarang. x perlu kita nak tambah-tambah kan lagi. betul kan??
she said more : binalah diri dan serulah orang lain!
insya Allah. aku yakin bangat sama readers2 ni.
xdek orangnya xmau kebaikan dalam diri masing-masing kan.

bukak hati luas-luas. baru boleh dapat baaanyak kebaikan
Hilal Asyraf said (sekarang dia dah pakai youtube wohh) : hati kita macam gelas. kalau kita telangkupkan dia, curahlah banyak mana air, air xkan masuk punya, cuba kita tegakkan gelas tu elok-elok, Insyaallah air tu dapat masuk as well. korang faham x analogi dia tu?? ilmu x kan masuk kat dlam hati yang tertutup. rite?? btul lahh tuhhh.. jahat mana pun kita ni. kalau kita nak kebaikan, InsyaAllah Allah kasi.. Dia tu kan baekk gila!

okeh chaw! esok sekolahh! yay! salam

Ahad, 16 Januari 2011

Tagged

salam. okeh mengisi masa lapang (padahal esok sekolah) . 
aku ditagged oleh siakistupidgenius

rules :
tulis 25 perkara random, fact habit atau goal hidup kamu.. dah tu tag 25 org lagi termasuk kamu. okeh itu "SAHAJA"

1) aku dibesarkan oleh Salamiah dan Roslan
2) aku sayang Salamiah dan Roslan
3) aku x mau hilang diaorang
4) aku berusaha nak diaorang gembira
5) aku bangga dengan diaorang

6) hobi aku makan
7) makan hobi aku
8) feveret aku makanan free
9) aku paling benci rokok
10) dan aku benci perokok!
11) cita-cita aku tinggi
12) dan ia adalah rahsia
13) aku gembira dengan apa yang aku ada
14) atau lebih tepat bersyukur
15) aku harap Dia membumbung aku ~selalu

16) goal ?? aku pernah main bola baling
17) dan ofcoz kitaorang kalah
18) aku x kesah apa orang kata
19) aku bangga dengan Islam
20) aku adalah aku ~sentiasa

aku tag 

sori aki, x cukup 25. tangan letih sudaa. esok sekolah pulak tuh
cahw! tengs tag! salam


Ahad, 9 Januari 2011

M-U-S-L-I-M by Chipmunk

salam. lagu ni agak memekik kan telinga. tapi kalau play kan video, perlahan kan sound baca lirik, insyaAllah boleh catch up mesej yang nak disampaikan. 
chipmunk sekarang sudah maju=p





say :M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...

say :M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...

>One billion strong, all year long, 
Prayers to Allah even in Hong Kong
You can never be wrong if you read the Qur'an
Cause it's never been changed since day one.
Others may brag, say that we lag, 
But they don’t know all the power we had
The power we had, the power we have
So Muslimeen don't you ever feel sad
Take many looks, go read their books,
You'll see all the facts that your friends overlooked,
So always be proud, you can say it out loud
I am proud to be down with the Muslim crowd!
Say : M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them..
Say :M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...
They look at me strangely
Like I emit some type of energy
That draws kaafirs (disbelievers) towards me.
Thinking to themselves what makes him different than me.
Is it the hair, the clothes or maybe the food he eats,
What could it be, that makes the cats stand at attention,
His demeanor's peaceful but on his face it's clearly written that,
This ain't the sorta brother caught up in this and that
Running streets, carrying heat, yo he ain't into that.
This brother must live by some type of criteria,
To make it to the average cat quite superior
So maybe one of these days I get near enough
Play like Nancy Drew on this mystery and clear it up.
So listen up if you think this is strange, 
Cause these the type of thoughts that used to run through a new Shahada's brains
and I bear witness to the one with 99 names, InshAllah I will always remain.
CHORUS
say:M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...
say:M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...
say:M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...
say:M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...
Don’t know about you, I know about me,
I'm proud to be rolling Islamically
Everywhere I see, even on tv, 
People talking trash about the way I be.
But what they all hate, is if we get great
Cause we're the only ones with our heads on straight
Don’t ever frown, or your head looking down,
If you read the Qur'an you're the best in the town.
Y'all have doubt say- we have no clout
But-within-a-few years see how we've come about.
Were back on the scene, The number-one deen, 
I'm proud to be down with the Muslimeen!
CHORUS
M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...
say :M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them

Sila Ambek

salam3..hari ni aku bermurah hati nak kasi awards kat follower-follower tepi tu. aligato kepada semua.. 
ambek jangan x ambek!


aku pun tak berapa nak percaya follower aku dah 200. aku buat blog bukan nak kumpul follower ramai-ramai. tapi kalau boleh aku nak kasi something yang may be boleh berguna kat diaorang.. hope my dream come true=p.. macam biasa la kan.. dah dapat awards tu kena la jawab soalan sikit-sikit kan..

1) Kenapa anda perlu berblog?

2) Ucapan sikit untuk yang beri awards ni..?? =p

3) Pendapat korang tentang saudara-saudara kita kat Palestin??

okeh2 .. simple je kan.. kepada yang rasa-rasa nak folo sila-sila la amek awards dan jawab soalan tu.. pastu bagitau aku korang dah ambek dan jawab.(tinggal kan komen laa). nak tengok sikit,, =p
wasalam.


Sabtu, 1 Januari 2011

Selamat Kembali ke Sekolah

salam.
esok sekolah! 


ready?? oh.. mestilahh.. TIDAK!!!
kenapa kena pergi sekolah?(kepala aku terexcident kat mana-mana kut pagi tadi?)
sebenarnya aku terlampau sedih untuk meninggalkan games2 yang terchenta




(sebenarnya banyak lagi games, tapi malas nak [printscreen semua]
selamat tinggal!!bukan xdar masa tapi dah boring main =p (xde kena mengena dengan bukak sekolah ) 
betul la kepala aku ade terhantuk kat mana-mana ni..
ok2 blah dulu! salam