Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2011

Stay de same~

Imej
salam
kadang-kadang apa yang kita nak
x semua kita akan dapat


macam senior aku cakap :
x semua yang kita lalui tu
kita suka














sori semua
aku x boleh
aku x boleh nak jadi apa yang kamu nak
sebab
aku nak jadi macam apa yang aku nak
















aku memang x baik seperti kamu, dia dan mereka
tapi aku tetap nak kebaikan
kebaikan dalan diri aku
yang xkan tergugat dengan kamu


sori lagi.
aku memang selalu buat masalah
inilah aku (=
aku sampai bila-bila pun x kan kelihatan sempurna
sebab aku x boleh
jadi diri yang lain


ingin sekali aku cakap
bukan aku x mahukan kebaikan!
tapi aku mahu kebaikan dengan cara baik =)

Contest mari

Imej
salam. aku di tag oleh si aki utk join contest nih : 
CONTEST BLOG PALING CANTIK, COMEL DAN KEMAS !


-jadi follower FARZANA FARZANTO.
-peserta perempuan digalakkan. kerana hadiah disediakan khas untuk blogger perempuan. kalau lelaki nak masok boleh juga. kalau tak kisah menang baju2 macam kat atas ni. haha (setiap pemenang boleh memilih hadiah or baju mengikut citarasa sendiri di Pelangiwardrobe Hannah. add dulu baru boleh tengok baju2 disana) -ada 3 kategori iaitu blog paling cantik, comel dan kemas. setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja.
-buat 1 entry tentang contest ni.
-tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
-letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
-setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry ni. saya akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.
-penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011. dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda.
muahaha. sah-sah x kan menang. k…

Jom cari ilmu!

Imej
Salam. Iman sihat?(bajet comel je budak atas tuu)=p Hari ni nak cerita pasal ilmu : boleh tak?? BOLEHHH! bagusss (suara kuat tuu)
Bukan aku nak cerita pasal maksud ilmu semua-semua tu, yang tu korang boleh surf sendiri. Aku nak kabor ni : MENUNTUT ILMU TU AKAN SERONOK SANGAT KALAU KITA IKHLAS thats my point! bercakap dengan fakta bukan auta - said my bro okeh my auta is =p . aku rasa sendiri. Lain gila bai iklas dengan x iklas.
iklas tu hape eh?? haah kan.. kita sebut-sebut je iklas..iklas.. tapi iklas tu ape sebenarnya?? Nik Aziz (my beloved ulama') cakap : ikhlas tu TAPIS. ha tapis?? ape tuu?? 
Korang pernah tak perah santan?? x pun bancuh teh?? kan guna penapis tuuhh?? (memang lah sekarang ni beli je..watever!) okeh sambung balik. ape fungsi penapis tuu?? cuba jawab? sapa betul aku kasi myvi sebijik 
teettt.. habes masa =p
fungsi nya mestilah x mau benda-benda yang x diperlukan masuk sekali dengan bahan-bahan yang kita perlukan. kan2?? so.. macam tu jugak dengan apa yang kita buat hari-hari …

Tagged

Imej
salam. okeh mengisi masa lapang (padahal esok sekolah) .  aku ditagged oleh siakistupidgenius
rules : tulis 25 perkara random, fact habit atau goal hidup kamu.. dah tu tag 25 org lagi termasuk kamu. okeh itu "SAHAJA"
1) aku dibesarkan olehSalamiah dan Roslan 2) aku sayang Salamiah dan Roslan 3) aku x mau hilang diaorang 4) aku berusaha nak diaorang gembira 5) aku bangga dengan diaorang
6) hobi aku makan 7) makan hobi aku 8) feveret aku makanan free 9) aku paling benci rokok 10) dan aku benci perokok! 11) cita-cita aku tinggi 12) dan ia adalah rahsia 13) aku gembira dengan apa yang aku ada 14) atau lebih tepat bersyukur 15) aku harap Dia membumbung aku ~selalu
16) goal ?? aku pernah main bola baling 17) dan ofcoz kitaorang kalah 18) aku x kesah apa orang kata 19) aku bangga dengan Islam 20) aku adalah aku ~sentiasa
aku tag  haliqaanamizu, budak maran , umar,  asyraf, erza, ciksarah, telaga, fadil, saraa   , mrcurly, tyraa , bulan, kyle
sori aki, x cukup 25. tangan letih sudaa. esok sekolah pulak tuh c…

M-U-S-L-I-M by Chipmunk

Imej
salam. lagu ni agak memekik kan telinga. tapi kalau play kan video, perlahan kan sound baca lirik, insyaAllah boleh catch up mesej yang nak disampaikan.  chipmunk sekarang sudah maju=p




say :M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...
say :M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them...
>One billion strong, all year long, Prayers to Allah even in Hong Kong You can never be wrong if you read the Qur'an Cause it's never been changed since day one. Others may brag, say that we lag, But they don’t know all the power we had The power we had, the power we have So Muslimeen don't you ever feel sad Take many looks, go read their books, You'll see all the facts that your friends overlooked, So always be proud, you can say it out loud I am proud to be down with the Muslim crowd! Say : M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them.. Say :M-U-S-L-I-M I'm so blessed to be with them... They look at me strangely Like I emit some type of energy That draws kaafirs (disbelievers) towards me. …

Sila Ambek

Imej
salam3..hari ni aku bermurah hati nak kasi awards kat follower-follower tepi tu. aligato kepada semua..  ambek jangan x ambek!

aku pun tak berapa nak percaya follower aku dah 200. aku buat blog bukan nak kumpul follower ramai-ramai. tapi kalau boleh aku nak kasi something yang may be boleh berguna kat diaorang.. hope my dream come true=p.. macam biasa la kan.. dah dapat awards tu kena la jawab soalan sikit-sikit kan..
1) Kenapa anda perlu berblog?
2) Ucapan sikit untuk yang beri awards ni..?? =p
3) Pendapat korang tentang saudara-saudara kita kat Palestin??
okeh2 .. simple je kan.. kepada yang rasa-rasa nak folo sila-sila la amek awards dan jawab soalan tu.. pastu bagitau aku korang dah ambek dan jawab.(tinggal kan komen laa). nak tengok sikit,, =p wasalam.

Selamat Kembali ke Sekolah

Imej
salam. esok sekolah! 

ready?? oh.. mestilahh.. TIDAK!!! kenapa kena pergi sekolah?(kepala aku terexcident kat mana-mana kut pagi tadi?) sebenarnya aku terlampau sedih untuk meninggalkan games2 yang terchenta



(sebenarnya banyak lagi games, tapi malas nak [printscreen semua] selamat tinggal!!bukan xdar masa tapi dah boring main =p (xde kena mengena dengan bukak sekolah )  betul la kepala aku ade terhantuk kat mana-mana ni.. ok2 blah dulu! salam