Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2011

Jom Merokok Sama-Sama?

Imej
Salam. Tadi masa aku makan kat restoran Lima Bintang  a.k.a kedai kampar depan sekolah, aku rasa nak lempar tulang ayam kat orang depan aku.
Aku bukan nak kutuk, cuma sama-sama kita koreksi. Baca elok-elok . Selamat beramal =)
Korang nak tau apa dia buat? Dengan muka ini-kedai-bapak-saya nya dia boleh SMOKING!Pergh. aku duduk belakang meja belakang dia. Makan "nasik-campur" lah aku. Nasib baik aku boleh fikir positif, kalau tak, meraung lah anak bini dia kat rumah tak dapat terima hakikat pakcik tu mati sebab telan kasut sekolah line-7 dengan percumanya. Memang aku rasa nak je tegur, puas lah aku tercari-cari signboard NO SMOKING kat situ. Harap je lah. (tokeh kedai tu pun sama je telan Dungu-Hell tu )
Ya Allah, sabar je lah. Kalau sekejap , aku rasa peparu aku boleh runding lagi.. tapi..Korang faham tak apa perasaan aku, kalau pakcik tu smoking depan aku dari tengah-tengah sampai ending cerita Amanah Dalam Cinta (err...) Aku tengah makan rasa nak suruh je pakcik tu gigit pingga…

Exam Fever

Imej
Assalamualaikum Esok start sekolah, Kalau setakat sekolah aku tak pelik sangat. Masalahnya esok EXAM! kalau setakat exam biasa aku tak pelik sangat. Masalahnya PERTENGAHAN TAHUN! (yang mak bapak amek result tuu).Kalau setakat Exam Pertengahan Tahun aku tak pelik sangat.
Masalahnya esok EXAM BOUTH! (10 subjek stok menghafal dalam b.arab)
Kalau setakat bouth aku tak takut sangat. Masalahnya AKU TAK MENGHAFAL LAGI!
Oyeh~ salah aku. 200%. Entah lah. macam malas sangat nak hafal.
Aku tak kisah sangat kot result aku. Tapi aku kisah PERASAAN MAK BAPAK AKU!

Korang-korang dan korang! korang baik kan. Orang baik selalu tolong orang.
tolong doakan aku

"Ya Allah, Bantulah saudaraku ini , Berilah izin dia tidak melukakan hati kedua ibu bapanya. Pinjamkan sedikit kekuatanMu kepadanya.Golongkanlah dia dari kalangan orang-orang bertaubat."






terima kasih yer=) doakan aku










Lupa

Imej
Salam . Aku nak tanya korang ni












Ape? takda apa-apa?Semua lengkap? Yakin?
Mereka telah lupa kepada Allah, maka Allah melupakan mereka
[At-Taubah : 67]
titik.

Salam Satu Penghormatan

Imej
Asslamualaikum. Jom tebarkan salam! Salam satu penghormatan Salam satu jalinan Salam satu persaudaraan
Salam . Tanda kita BERSAUDARA. =)





Cara Buat Favicon

Imej
Assalamualaikum. Tangan aku rindu nak buat toturial. Aku nak share cara buat favicon. Sebelum tu nak warning sekeras-kerasnya terlebih dulu :
Pada senior-senior : apa sengih-sengih? tak baik riak .. *buat muka murtabak Pada junior-junior : Aku ajar korang kerana Allah,.gunakan pengetahuan baru ni untuk kebaikan dan kembangkan lagi oke?
Favicon tu ape?






oke? boleh start yer?

1) Pergi ke link ni 













2) dah upload?















3) Lepas tu, macam perbuatan normal : Design > Edit HTML > Expand > Cari kod  ]]></b:skin>
4) Jumpa dah? oke. Just paste url yang done copy tadi.
5) Sila preview > Save Template.
6) Done! Alhamdulillah! Cau!

TYPO

Imej
Salam . Hari ni aku suka pulak posting kan.(ayat tu bajet sanwich boleh lipat enam je) Alhamdulillah. tangan masih lagi boleh bergerak. Tadi ada orang tanya : kau memang typo eh?Aku dengan pananya senyap. (sebab mak aku cakap, kalau tak tahu diam)
Okey. Maksud typo (ni kira pembelajaran tak langsung waktu cuti sekolah) TYPO=TYPING ERROR
Atau dalam kata lain main bedal je ape yang ditulis sambil langsung tak tengok keyboard seolah-olah pakar giler dalam bab-bab menaip nie yang hakikatnya TIDAK SAMA SEKALI


Bukalah mata

Imej
Salam. korang pernah tak jalan-jalan lenggang kat bandar sambil mengusyar-ngusyar btw, itu bukan point aku. masa korang tengah jalan dan mengusyar tu ada tak korang jumpa makcik jual burger? btw, itu bukan poin aku jugakk..
Point aku. korang pernah tak jumpa kat bandar, kat hospital, kat balai polis kat Tunas Manja and so on orang-yang-pakai-tudung-labuh.?? Pernah tak? Pernah kan?? 

Apa korang buat kat dia yer? buat tak tau? (dia-orang-jugak-kan) korang sengkang dia kasi jatuh? (ni action kuang haja' tahap-nak-makan-penyapu) atau korang cakap "hye.. nak nombor". (stok dapat penampar tiga das) dan yang paling biasa orang buat , PANDANG MACAM NAMPAK AMER KHAN!. 
Wokey, aku tahu, korang JARANG sangat jumpa stok-stok ustazah yang still pakai tudung-saiz-banner -pendaftaran-pelajar-sesi baru-sekolah kat mana-mana pun. tapi kalau tengok TETAP ADA kan? WUJUD. Sebab apa yer? KERANA DORANG YAKIN DENGAN JANJINYA.
Aku agak hairan lah. kenapa eh, masyarakat hari ni macam pandang orang pa…

Revolusi

Imej
Assalamualaikum

Lihat perubahan? Green life sudah di renovate menjadi Coretan Pemerhati? Kenapa tukar? 3 perkataan : Kadang-kadang Kita Perlu Berubah (dah lebih-lebih) *nampok benor nipunye
Baru-baru ni aku rasa Green Life itu seperti selfish,. cuma memetingkan hidup sendiri Jadi, itu antara punca Coretan Pemerhati "digubal"
Aku tahu blog aku masih di tahap tak-yah-pandang-laaa Yes, aku sedar, but why not aku belajar dan berusaha kan Ini medium aku, hak aku.