Khamis, 16 Jun 2011

Jom Merokok Sama-Sama?

Salam. Tadi masa aku makan kat restoran Lima Bintang  a.k.a kedai kampar depan sekolah, aku rasa nak lempar tulang ayam kat orang depan aku.
Aku bukan nak kutuk, cuma sama-sama kita koreksi. Baca elok-elok . Selamat beramal =)

Korang nak tau apa dia buat? Dengan muka ini-kedai-bapak-saya nya dia boleh SMOKING!Pergh. aku duduk belakang meja belakang dia. Makan "nasik-campur" lah aku.
Nasib baik aku boleh fikir positif, kalau tak, meraung lah anak bini dia kat rumah tak dapat terima hakikat pakcik tu mati sebab telan kasut sekolah line-7 dengan percumanya. Memang aku rasa nak je tegur, puas lah aku tercari-cari signboard NO SMOKING kat situ. Harap je lah. (tokeh kedai tu pun sama je telan Dungu-Hell tu )

Ya Allah, sabar je lah. Kalau sekejap , aku rasa peparu aku boleh runding lagi.. tapi..Korang faham tak apa perasaan aku, kalau pakcik tu smoking depan aku dari tengah-tengah sampai ending cerita Amanah Dalam Cinta (err...) Aku tengah makan rasa nak suruh je pakcik tu gigit pinggan aku dan pastikan ada 66 jenis gigitan kat pinggan tu. Memang terguris hati dan limpa milikku melihat asap yang berkepul-kepul dengan rianya itu. 

Dengan jujurnya, aku terkeluar jugak dari hati sanubari yang tersayang, "AKU TAK REDHA!" Astaghfirullah. Memang aku sakit hati sangat. Bapak aku tak smoking, abang atuk semua bersih rekod. Aku tak kesah kau nak smoking, smoking lah sampai kau puas dan nak-tarik-nyawa-sendiri dengan rajinnya. Tapi.. tolong aku dan mereka boleh tak?? JANGAN SUSAHKAN ORANG LAINN!
Atau dengan bahasa kampung aku . "kau nak mati, mati lah sorang-sorang." Tolong lah, kau jangan ingat semua orang sama je macam kau.

Wey, pada yang lebih-kurang-umur dengan aku. Kau rasa kau cool eh?Wah cool nya engkau dalam hell balasan kepada nak-bunuh-diri-kat-dunia?Apa sangat lah yang kau tension? 
Kau tak tension eh nanti "kat sana" Allah tunjuk kat semua orang kau tu tak sayang diri sendiri. tak sayang nikmat Allah bagi. Tak sayang mak bapak. oke-oke. Kau cakap aku tak faham masalah kau kan? kalau aku tak faham masalah kau, KAU TOLONG FAHAM MASALAH KITAORANG!
Masalah aku dan mereka senang je : no smoke no loathe ! 
pesanan pihak penaja : jangan hirau title tuu.. 








11 ulasan:

  1. g la dduk tmpt laen..2 pn sush ke..da tau brasap kt stu g bgun dok tmpt lain..nk mrh2 kt sni bkn ade org kesah

    BalasPadam
  2. jangan merokok!

    merokok membahayakan kesihatan! :DD

    BalasPadam
  3. salam, saye singgah sini,, =)
    btul2, mase dulu saye penah duduk org yg sebelah merokok, malam terus saye sesak nafas kene jumpe doktor ='//
    asap rokok sangat bahaye='//
    jom katakan tidak kpd merokok!
    saye suke entri ni =)

    BalasPadam
  4. @tanpa nama : wah kau pndai kan?? aku "terlupa" plak duduk tmpat lain.=p pk lah. aku tulis bukan sbb aku sorg =) aku dan mereka. kau? posting kau msti cmbest =)

    BalasPadam
  5. hoho... sngt2 xke org yg smoking ..

    BalasPadam
  6. im not smoking :) hihi merokok membahayakan kesihatan.

    lebih baik mencegah dari mengubati. ye dak?

    BalasPadam
  7. kte yg hidu asap rokok ni pun dikategorikan sbg 2ndhand smoker..effect lbey kurang sme..jd jgnlah duk dkt gn smoker...

    BalasPadam
  8. benci rokok.. kalu gee bau asap rokok confirm pening terus.. mabuk cam org nek kete.. ^^

    Gee baru tulis "Effect Pelam bila Exam"

    BalasPadam
  9. yayaya untuk saya tidak merokok

    BalasPadam

kumen2