Rabu, 8 Jun 2011

Cara Buat Favicon

Assalamualaikum. Tangan aku rindu nak buat toturial. Aku nak share cara buat favicon. Sebelum tu nak warning sekeras-kerasnya terlebih dulu :
Pada senior-senior : apa sengih-sengih? tak baik riak .. *buat muka murtabak
Pada junior-junior : Aku ajar korang kerana Allah,.gunakan pengetahuan baru ni untuk kebaikan dan kembangkan lagi oke?

Favicon tu ape?






oke? boleh start yer?

1) Pergi ke link ni 













2) dah upload?















3) Lepas tu, macam perbuatan normal : Design > Edit HTML > Expand > Cari kod  ]]></b:skin>
4) Jumpa dah? oke. Just paste url yang done copy tadi.
5) Sila preview > Save Template.
6) Done! Alhamdulillah! Cau!

1 ulasan:

kumen2