Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2010

Next Contest

Imej
contest baru untuk rakancontest baru untuk rakan bloggers di luar sana. rasanya contest ni amat mudah sekali. korang tak perlu karang ayat, tak perlu nak fikir-fikir sangat. apa yang korang perlu buat hanyalah… 1) LIKE facebook kami…di mana???  (di bahagian atas kanan blog nurulzcollection) atau layari facebook kami dengan klik logo di bawah ni  2) Nyatakan dari mana korang tahu mengenai contest ini … contoh: Saya tahu contest ni dari  http://ilive4well.blogspot.com 3) Tinggalkan komen berserta url dan nama facebook korang di komen ruang komen pihak penganjur 4) Copy, paste semua content dlm ‘contest like..like’  dan sebarkan contest ini ke rakan-rakan bloggers korang yang lain. seramai yang mungkin tau. sebabnya… ada hadiah yang menanti untuk peserta yang namanya paling banyak disenaraikan sebagai referral.. Hadiah dan Pemenang?? Hadiahnya ialah…RM50.00  untuk mereka yang menjadi referral teringgi dalam mempromosikan contest ni. Pemenangnya pula akan diumumkan seminggu selepas tarikh contest…

Aman- Fareast

Imej
Yang dulu ramainya kita miliki bersama
Ke mana hilangnya hidup yang bahagia
Kelembutan dalam bermesra
Kemanisan dalam bicara
Seni pekerti insan dunia
Si kecil kini merana yang tua rasa sengsara
Dalam sedar atau lena tiada hidup bersama

Persaudaraan lesu, kasih sayang kelabu
Mencium berdebu menjadi candu nafsu
Membangkai sanubariku tidak lagi cinta diburu
Yang ada cemburu melulu membunuh hatiku
Cintaku rinduku, jiwaku pada-Mu
Doaku pohon restu kasih-Mu sayang-Mu
Rahmat-Mu Tuhan Yang Satu
Kurniaan-Mu untuk hamba-Mu oh...

Gegak gempita bila segala berubah hala
Sandiwara bermula bermadah kata nista
Yang mana harus aku percaya
Wajah yang jujur berkata dusta
Gila kuasa tamak haloba pengaut harta dan sakit jiwa
Ikut ah... turut ah... ku sanggah...
Katamu janjimu tak perlu

5 Soalan TESL??

Imej
salamalaik! aku di seru untuk jawab soalan ala-ala TESL  oleh si cikgu bi.. 
100 peratus aku surf..=p niat di hati cuma nak tambah ilmu. terima kasih la cikgu bi ye..
 lain kali kasi la soalan senang sikit..=.=



Soalan 1 Bagaimanakah Teddy bear mendapat namanya?
Berikutan populariti yang diperoleh daripada cerita yang disampaikan oleh Kartun Berryman, seorang pembuat permainan beruang, Morris Michtom dan isterinya telah menghantar seekor patung beruang kepada Roosevelt. Dia meminta kebenaran daripada Roosevelt untuk menggunakan nama presiden itu. Presiden itu bersetuju dan sejak itulah patung beruang diberi nama Teddy.


Soalan 2 Siapakah Helen Keller?

Helen Keller Lahir27 Juni 1880. Helen Keller, seorang penulis dan peneliti buta asal AS, terlahir ke dunia. Helen Keller dianggap sebagai tokoh yang telah membuka mata dunia agar menghormati dan menghargai orang-orang yang buta dan tuli. Hellen Keller terlahir ke dunia dalam keadaan normal, namun pada usia satu setengah tahun, ia terserang sakit pa…

Follower Bertuah GiveAway

Imej
salamalaik.. aku nak tergelak laa...ni first-time aku join benda cenggini.. tetiba je aku di tag oleh si haku untuk join contest nii. adoiyai.. dengan niat cuma mahu "manyaport" (eh ade ke perkataan tuu) aku redah je laa ehh..

ni syarat2  si penganjur :  1- kena follow dia dulu (haliqa, 209) 2-  kne letak kan banner yang bawah ni, skali dengan link terus ke penganjur(suda) 3- letak banner dan link penganjur dekat side bar tepi tuu(siap) 4- tag 3 org follower "bertuah" korang (tengok kat bawah tuu) 5- pergi kat entry penganjur, tinggal kan komen.. (beres) senang je kan.. 
tarikh last : 21 Nov 2010!



  Last Aku mao tag follower2 ku.. ha.. tengok siapa yang bernaseb "agak baek" hari ni =p
jeng jeng jeng:

pertama : 1ummah (http://1ummah-ki.blogspot.com/) next : mizzapple (http://appleohapple.blogspot.com/) last : si lesung pipit (http://sallyluvluv.blogspot.com/)




my first award!

Imej
salamalaik.. i dono wat i wanna say: 
tengs sally!
berikan 1 nickname utk saye : si lesung pipit?? tu panjang sangad tu.. oke2.. sally saloon ( aku tgh men gem nih) wek2 =p
ucapan untuk pemberi awards ni : aligato!
berikan 6 fav artis/ singer/ group yang korang minat -ofcoz chipmunk =p - mirwana -maher zain=p -band aku watu kecik2 dulu haha -dono -dah cukup2 la tu.. =p
berikan awards ni kepada 10 orang kawan-kawan blog / followers - nuna -jija -win-win -zin-zin -muhay -lepat -faiz -k.wan suda2.. penat cari link..haha.. (macam ni rupenye kalau dapat awards) wekk


Ujian tu, tanda Allah sayang kat kita

Imej
salamalaik
12.30 mlm : zzz.. kroh2.. zzz.. pieeuu.. zzzz. *tink! tonk! tink3!tonk2! (bunyi org bising) ehh cm tu ke bunyi dia? redah je la.. ape cer?? adoi! nak bangun ke x nii.sejuk giler, aku nampak huda angkat tikar mengkuang (eh yeke tu nama dia) 
" WOI! BANJIR LAR!" oo,, banjirr...5 minit kemudian,, HA?? BANJIR!!

cepat aku berlari turun tangga..wah.. air dah masuk dalam rumah! cepat mulutku melafazkan "innalillah".. seluruh rumah ku gempar dengan kehadiran air coklat yang x dijemput.. maka OPERASI BERMULA..
semua barang-barang kena angkat naik.. xkan nak redo je tengok dia terapung-apung.. antara aksi yang agak lama untuk aku lupakan ,, ibu,, ada ke patut die lebih pentingkan mesin basuh dari laptop.. adoii. seingat ku,, ni first-time air naik hingga dalam rumah,, waktu gelombang besar banjir (tahun lepas x silap) x der la smpai cam nii..
air makin naik..tapi x de la tinggi sgt..adelah paras betis.. aku dapat tugas khas tukang ambek gambar.. (gembira)..
dalam pukul ber…

signature???

Imej
selamat petang!
selepas aku puas meronda-ronda
untuk mencari jalan menyelesaikan "masalah kesihatan" blogku,
aku terjumpa "binatang" ni..
aku test2
dan jadi lah macam ni..



woh.. cm tuhfat-el-nafis tu pulak kan..haha... mohon izin meniru (eleh macam dia sorang.)
blog ku still x sehat.. masih koma yang teruk.janji x innalillah. lalala

Pengajaran itu seribu kali indah dari pengalaman

salamalaik

hari ini aku ketawakan diri sendiri..
pada 4 oktober 2010, lepas aku solat subuh n matsurat berasama ibu. aku terus terkam laptop. the result is x baca quran. next, aku terkam kt blog. ni kes dah lama pasang nazar nk ejaz blog lepas habis semua imtihan. ibu yang hendak bersiap ke sekolah beberapa kali mengingatkan " baik buat kerja rumah ".. dengan pebuh komfiden aku jawab " nanti orang buat la".

beberapa jam selepas itu, terhasillah hasil seperti yang korang lihat sekarang. ingin juga aku mnitis kan air mata kehibaan..sekarang ni, kerja rumah x kemana, blog x kemana..kepala da pening

kongklusi : lain kali. utama kan dulu apa yang perlu diutamakan