Rabu, 28 September 2016

日本社会と日本人 :(日本の世界遺産)

Bismillahirrahmanirrahim.

日本社会と日本人 : Japanese Society and Japanese (nama subjek)
日本の世界遺産 :  World Heritage Sites in Japan
disclaimer : ni bukan tajuk kuliah pada hari tersebut ke apa, aku akan pick up je daripada keseluruhan kuliah yang aku dengar perkataan-perkataan yang aku suka untuk dijadikan tajuk. hihi

So sebab ni hari first kuliah, sensei cuma perkenalkan kita akan belajar pasal apa sepanjang semester.


Wanted Ohsem Bloglist Blog Kaklong

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt
Hari ni sebenarnya aku bukak laptop masa rehat , konon-konon nak gigih usahakan page baru 信大から学んだ , konon-konon nak tulis apa aku belajar daripada kuliah minggu pertama ni, tapi terlalu pulak kat dashboard entry daripada sahabat blogger Mia Liyana iklan Wanted Ohsem Bloglist ni.

Jadi sekarang aku macam terkaku. Ya Allah last sekali aku join benda-benda camni waktu aku f2 @ f3, (2009,2010) kot. *tibatiba sayu.

Cara Tambah Pages di Blog

Bismillahirrahmanirrahim

Hye Assalamualaikum.
So setelah bertahun tak aktif, aku kembali semangat nak hidupkan blog ni,
Sebab apa?

Sebab aku dah pasang azam nak buat satu ruang / notes 
Masuk dalam kat blog
Apa yang aku belajar waktu kuliah 
Keterangan pasal azam aku ni, kat sini

Isnin, 26 September 2016

Surat kepada Aqilah 25 Tahun

Bismillahhirrahmanirrahim

Hari ini 27hb September 2016. 
Sebenarnya aku terfikir  nak buat surat kepada diri sendiri 5 tahun akan datang sebenarnya waktu birthday aku 1 September lepas. Tapi ye lah, Aku merancang Allah juga merancang, aku jugalah yang merancang tak bersungguh hihi.

--------------------------------------------------------------------------------------------