Rabu, 28 September 2016

Wanted Ohsem Bloglist Blog Kaklong

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt
Hari ni sebenarnya aku bukak laptop masa rehat , konon-konon nak gigih usahakan page baru 信大から学んだ , konon-konon nak tulis apa aku belajar daripada kuliah minggu pertama ni, tapi terlalu pulak kat dashboard entry daripada sahabat blogger Mia Liyana iklan Wanted Ohsem Bloglist ni.

Jadi sekarang aku macam terkaku. Ya Allah last sekali aku join benda-benda camni waktu aku f2 @ f3, (2009,2010) kot. *tibatiba sayu.
So sebab aku sekarang nak on semula dengan belog ni, aku decide aku kena join benda ni. hihi (atau sebenarnya aku isi masa lapang waktu rehat atau sebenarnya aku malas nak pikir idea nak mulakan entry kat pages baru )

First thing first, terima kasih ye Kak Long buat entry ni. Sebenarnya Kak Long. aku dah lama sangat tinggalkan belog ni,bertahun-tahun haha. Aku memang suka menulis, tapi sejak facebook makin best, aku banyak membebel kat facebook ataupun instagram. Mungkin juga, sejak aku belajar kat Jepun, aku tukaq iphone, iphone tak boleh download blogspot. Jenis pula buka laptop kalau ada assignment je *Menyalahkan orang lain nombor satu. Maafkan saya >.<

Tekan gambar dan jom join sama :D
Kalau kak long tertanya-tanya (sorry aa kalau kaklong tak tertanya-tanya pun haha) kenapa aku nak aktif semula menulis kat sini, sebab sem lepas result aku teruk gila. Jatuh gila-gila padahal aku tak bercinta pun huhu. Memang sedihhh gila laa. Tapi nasib baik aku sador berdiri tabah semula *tiba-tiba berlagak da kenapa

Memang banyak lah aku muhasabah diri. Aku jadi takut, nanti bila aku grad result dah la tak best ( kak long bayangkan exam ekonomi, math, finance semua dalam bahasa Jepun haaa) *salahkan orang lain lagi >.<

Oke sambung, aku jadi takut, aku ni exam tak dapat score cun-cun, pastu bila tanya semula apa belajar, tak dapat jugak, apa je sebenarnya aku ada?

Akhirnya aku berazam, aku akan keluarkan semua yang aku belajar di setiap kuliah di universiti ni, aku akan study semula dan notes kan kat belog. Dengan cara ni aku harap, aku apa yang aku belajar akan boleh ingat dan rujuk semula, bermanfaat untuk aku dan mungkin orang lain juga?

So inshaAllah lepas-lepas ni, aku akan rajin study dan rajin notes kan apa aku belajar. Jadi memang orang macam saya lah kan yang Kak Long cari ? =p

Selamat berkenalan kaklong. Doakan aku belajar dengan cemerlang, dapat berdakwah banyak kat sini, nanti balik boleh bawa manfaat kepada ummah dan akhirat.

Gerak lu pape roger.


2 ulasan:

  1. Haha.. Comel la HaliqA ni.. >.<

    Kaklong setuju cara tu.. Pernah gak buat gitu zaman belajar dulu..
    Didapati kalo Kaklong tulis balik (bukan fotostat) keseluruhan buku lagi cepat ingat. Tapi memang penat la..
    Kaklong pun bukan jenis bijak sangat, kene la usaha lebih..

    Semoga sukses tau..

    Bestnya belajar kat Jepun.. Tu cita2 Kaklong sebenarnya nak belajar kat Jepun, duduk Jepun n kawen ngn orang Jepun.. Tapi tu la tak berapa cerdik nak gi sana. Haha..

    Do your best k.. Ganbatte neh!

    BalasPadam
  2. hai..sy pun join contest yg sama:) good luck!

    Btw, sy dh follow sini:) jom follow saya here: http://hyheejabs.blogspot.com/

    TQ!

    BalasPadam

kumen2