Isnin, 25 Julai 2011

Apabila Van Der Vaart bertemu Lempard

Salam.
Di telinga ear phone menyanyikan Opick-Rapuh. Not bad kot. ce dengar.
Hari ni nak cerita tentang apa ye? oke. korang faham kan. buat sekian kalinya. TYPO!

Suatu pagi ciptaan Allah yang sangat indah :

Van Der Vaart : "Wey Lempard, mai sini sat"

Lempard : "Awatnya. kacau line la aku nak ushar Lady Gaga."

Van Der Vaart : "Cantikkan pagi nii,, "

Lempard : "Subahanallah..Mestillah. apa masalah kau?? "

V.D.V. : "Sampai hati kau lupa. Hari ni befday aku."

L : " Oke sorry. Hepy befday keyy! Hadiah tak sempat beli"

V.D.V. : " Terima kasih. takper, aku dah dapat banyak hadiah daripada peminat-peminat,Rooney                    MJackson, 2PM, Rihanna, Sami Yusuf, Opick, bla bla bla, Osama,Hannah Montana bla bla  Abdullah Badawi, bla bla. dan bla..." (sebut semua sambil tersengih-sengih gembira)

L   : " wah.. best nyer jadi kau.. ade lagi tak selain tuu?"

V.D.V : " Eh mestilah. Maher Zain cakap van pos laju dia pancit. lambat sikit la sampai. Aristotle hello hello aku, cakap dia nak mai sat gi, bawak tiga set cadburry besar untuk aku. Zain Bikha cakap mummy dia ambil masa 3 hari untuk buat pilihan hadiah terbaik untk aku, so, lambat sikit la aku dapat, tu je yang aku ingat."

L : " Ade lagi takk?? aku rasa ada lagi la yang kau tinggal"

V.D.V : "Erm..Oh, baru teringat, Sami Nasri nak share burger dengan aku.

L : " Lagi? "

V.D. V : " Woi! kobis la.. awat nya kau,,James Brooke nak kirim kayu cengkih  buat sugi.. tu je laa.Yang lain sumpah aku tak ingat"

L : " Ada lagi bro.."

V.D.V : " Mana ada dahh..?"

L : " Ade.. Cuba ingat baik-baik"

V.D.V. : " Oke surrender.. "

L : " Allah. Dia kasi kau umur panjang. Rezeki yang melimpah ruah. Udara untuk dihirup. Muka yang hensem. Pancaindera yang sempurna. Keluarga yang lengkap. Peluang untuk bertaubat. Jari untuk menaip blog. Sistem soma yang stabil. DIA KASI SEMUA YANG KAU ADA SEKARANG." 

V. D. V : " ....... Astaghfirullah, Alhamdulillah .."



Manusia. Jarang sangat bersyukur. Hanya tau merengek-rengek. Nak itu, nak ini, Kurniaan Dia banyak sangat. Selalu tak reti bersyukur, Nisbah bersyukur : merengek = 1: 5. itupun kira nisbah maksimum dah tu. kongklusi = Jum Dhuha! (search la fadhilat-fadhilat dhuha, Mantop sangat) wink! May Allah bless !


1 ulasan:

kumen2