Khamis, 8 April 2010

~best or bad??~

bismillah..aku tulis nih waktu nk pi skula..byk persekitaran yang terjadi di sekeliling..sayup2 kdngaran ibu marah kt amen sebab mls nk bgon..muna sedang memepah hadi yg masih berdengkur..huda tgh paki baju oren..ayh x der.kl mari..kali nih aku post bende yg remeh jer..tp kemungkinan akn bg efek yg sgt teruk dlm kehidupan aku..

a : wey, oak ade henset baru kan?
b : haah..naper?
a : bg koi guner henset lme oak tuh..oak bukan nk gune pon
b : sim oak da ganti blom?
a : da lmer da la
b: ye la..nanti koi kasik..henset tuh kt kawan koi skunk..esok2!!

2 hari kemudian

a : kabo nk bg henset
b: esok!

esoknyer
a : henset!!
b : kajap..sembahyang

10 minit kemudian
b : (nme dirahsiekan) ni..amek la..3 hinggit sbulan..sim koy oak kne jger
a : koi da jge sim koi x nk bayo sewa
b : senyap

hah..tu la dialog yg diwakili oleh hamba Allah..henset? menatang nih da lmer aku x ngadap..tp hidop aku best je..mksudnye kate2 " x boleh idop x de henset" salah..sepatutnye " x boleh idop tanpa Allah" kan sedap denga nye..henset.henset dan klu ikot bhse sungai gau henpon.aku pon x tau sejak bile istilah nih wujud..menatang nih bg kebaikan ataupon keburukan? tp kalau ikot  aku ar kan, budak2 yg f1 f2 atau mungkin f3 yg pegang henset n cakap " byk faedah, nk contact kawan or bla bla bla.." pedaah sgt la tuh..klu korang jumpe org mcm tu sebnanye jumpe pemboka wanted temerloh..huh..memang sembang je la kate nk contact kawan..


bile budak kecik pengang henpon, dia x tau nk buat ape dgn henset tuh..bile x tau nk buat ape, dia akn buat 'ape-ape'..bila da buat 'ape-ape' maka istilah penting henset tu akn jd boka..budak kecik x yah la pakai henset nih..masih x memerlukan..klu nk contact kawan, henset mak ade 2 bapak ade 8..apsal x cutting2 je ngn dorang..klu x nk cutting ngn parents tuh maksudnye ade somethings wrong..betul ak? da tu dye nk buat ape ade henset sendri..bg aku budak2 x yah la bg pegang henset lagi..memudaratkan..

so ape kaitan pagi waktu aku posting nih dengan henset.ironinya henset yg mengejot org bgon tido akn dihempas ke lntai..

~live well or live hell, i choose!~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kumen2