Sabtu, 26 November 2011

Cerita Tahun baru

Bismillah. Ya aku kembali.
Kisah apa. 

Amboi kau. Makin cuti panjang, makin panjang tempoh ponteng buat posting, lalala. tak dengar.

Hari ini aku cuma mahu melayan kisah aku. Jadi kamu nak kisah ke tidak aku tak kisah. Hari ini bertambah lagi satu tahun hijrah. 1433. fine. aku makin dekat dengan kematian.

Mahu cerita sedikit. 
"oh quran aku mintak maaf " kata aku sambil memandang ke buku kecil pink yang mengandungi 114 surah itu. Apa dah terjadi ? well~ flashback :X

Hari ini aku dating. Dengan Naddy. Kat Jelapang Teguh. Untuk buat lesen L. well, aku kecik lagi.muda lagi :p muda yea? meh sentap : kematian tu tak respect orang kecik ke, alkohol 3.5 percent ke, buat lagu berdua bersatu ke, kalau dah masanya, jumpa jugak Yang Tak Mati tu. hamekk kau budak mudaa~ 

Sambung cerita, nak dijadikan kisah sedih : 26 November 2011. Hari ini dalam sejarah.

Aku : Wey aku nak Khatam benda pink ni 27hb ni, waktu awal muharram ni
Naddy :  Erm, aku pun nak habiskan hafazan Juz Amma
Aku : aku takut lah tak dapat habiskan. Dua juz lagi, maksudnya satu hari satu juz aku kena khatamkan.kalau baca jea insyaAllah takda masalah, terjemahan tu ..
Naddy : Betul. Terjemahan.. Eh Berapa juz tadi? dua? bukan malam ni dah kira malam 1 Muharram ke?
Aku : Oke,

"oh quran aku mintak maaf " kata aku sambil memandang ke buku kecil pink yang mengandungi 114 surah itu. Tak dapat la aku capai sasaran nak khatam quran malam tahun baru. Sebab salah aku. Konon last-last baru nak kejar, tengok-tengok salah malam awal muharram.=.=
Betul la orang kampung aku cakap. If you fail to plan, you plan to fail. Sapa suh tak rancang elok-elok. bajet yakin jea dapat habiskan. Allah nak ajar. kau lalai sangat.Banyak buang masa. Memang kau ucap InshaAllah, tapi tanpa penghayatan. tanpa tawakkal. Allah nak ajar.May be jugak salah niat, mungkin niat mencari keredhaan Dia tu jadi minoriti. Chew~ like!

Tuhan, aku juga manusia biasa, aku tidak tahu contengan ini Engkau redha atau tidak. Cuma aku tak tahu nak luahkan kat siapa. Aku tahu Kau ada. Dan Engkau tahu segala yang aku rasa. Maka, moga contengan ini bisa menyentuh mereka dan mengambil iktibar dalam meningkatkan usaha mereka mendekatiMu.

p/s : orang pakai tudung labuh akan jadi ustazah pilihan bila mereka dalam kelompok kecil. ;D bukan tak sudi, cuma takut tak dapat jadi ustazah pilihan depan Dia sahaja. sekian.

7 ulasan:

  1. x dpt habiskan xpe...aslkan ade usaha nak habiskan...

    BalasPadam
  2. oo..quran u wrne pink..baguish ehhade kelembutan dc2..

    BalasPadam
  3. littlekhalifah : moga sma2 kita dpt brubah ke arh lebih baik

    Sheikh : tq ats support!

    Atief : klu diberi pilihan memilih tidaklah hmba memilihnya. mak i pilihkan u.. i terima je lah :p

    BalasPadam
  4. kita becoming-16 lah awak.
    Heh . now I'm 15 :) btw , nicee entryy !

    BalasPadam

kumen2