Khamis, 6 Oktober 2011

Facebook Like Button untuk blog anda

Bismillah
Toturial baru, moga bermanfaat
Korang dah ada facebook like button untuk blog?
Cam kat bawah ni

sila abaikan angka tu =p








Dah ada takpe.
Kalau nak boleh  baca
Tuto ni akan ajar korang buat like button facebook tanpa perlu buat fanpage.
nak try? Simple je
pergi kat sini
http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/
  • oke. tempat url tu, isi url blog korang
  • yang lain-lain kamu boleh pilih sesedap rasa
  • selepas itu, "get code"
  • paste je la dekat mana-mana tempat dalam blog korang
  • tamat suda.
  • lepas ni korang boleh tengok berapa ramai minat belog korang
kredit to : bloggirl

3 ulasan:

  1. cara ni btol tapi kurang tepat.
    =)

    BalasPadam
  2. tQ yea... singgah cini..jgn lupa singgah blog uchi lagi :)

    BalasPadam
  3. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

    BalasPadam

kumen2