Khamis, 12 Mei 2016

Setelah Tiga Tahun : Ini Jawapan Saya.

Bismillahirrahmanirahim

Dalam kesibukan mempelajari tapak dunia
Aku tekad isi dikit ruang ini 
Untuk menerokai satu cerita 
Antara aku dan dia

****
Dalam hening kelas yang sebenarnya 

Tidak membosankan tetapi rumit
Aku mengelak tersengguk lalu menscroll fon
Entah apa yang aku angankan
Buat aku meng google nama sendiri
Well aku tahu ini memalukan
Tetapi malu lagi kalau aku tertidur
Ternganga depan-depan Tanaka dan Chimura

Jadi aku jumpa ini

Tulisan tiga tahun lepas lamanya
Oleh sahabat sejimba sekolah menengah


Nadia (aku lupa ada h ke tak) Huda (nama ayah kau pun aku lupa azahari ke ada muhd ke)
yang nakal sangat,
Tetapi mudah dijadi tempat mendefinisi
Keindahan bersahabat

Sumpah baru perasan sori.
So ini jawapan saya
Selepas tiga tahun posting itu
dan selepas nak dekat sepuluh tahun kenal kau
dan setelah kau menyesal tulis semua ni pun haha
Aku tak kira. Naseb kau lah kawan dengan
minah kenangan hiks

****

Terima kasih sahabat
Kerana menerima aku ketika itu
Aku yang begini yang banyak sebenarnya
Cacat dan merba

Cerita kita bergaduh, berdebat, menyakat
Meluah perasaan
Aku tak menyesal cari pakcik jaga yang hilang
Menganjing singer yayayaa
Buat presentation yang gempakgempak
Dengan kau.
Aku cuma jadi
Boleh menunjukkan diri aku sendiri
Yang bukan depan semua aku mampu

Dah nak dekat sepuluh tahun pun lepas kenal kau
Aku harap aku tak kenal orang lain
Selain Nadia yang sangat taf
yang kuat semangat dan tak sembang lebat
Apa pun jalan yang kau pilih sekarang
Aku tahu kau sedang berusaha kuad

Nadia yang disayangi,
Maaf kerana mementingkan diri
Maaf aku lambat sedar
Kehadiranku sebegitu kesan 
Sebegitu utuh memori bersama
Sehebat itu cerita kita rupanya
Dan aku akan merindui 
Semua kisah kita

Tetapi hari ini
Kau buat aku menung lama sebenarnya 
Betapa kadang-kadang perkara kecil
yang pernah kita seronokkan bersama
dalam rupanya kesan pada diri ini dan kamu

Macam aku fikir aku dah boleh move on
Tapi boleh terketawa dan menangis dalam kelas
bila baca semula kenangan kita
Aku rindu kau beb.
I wish you were here.

****

Pesannya 
Ko jangan delete woi posting tu
Aku nak tunjuk kan anak cucu haha
Dengar lagu avril lavigne plis. 
Wish you were here. I love you.
****
Kenapa dekat yu aku takde orang macam kau,
Kalau tak takde la aku scroll google dalam kelas
Oke tak menginsafkan langsung haha




















#mukminahaqilah
#Berg
#2130

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kumen2