Selasa, 22 September 2015

Akhi nan seorang ini

Bismillahirrohmanirrahim..
(Warning saya : Ini hanyalah bacaan untuk mereka yang berada dalam gerabak tarbiyah dakwah dan siasah)
Akhi nan seorang ini
Tadi malam Sewaktu menuju jalan ke rumah akhi Faqur Aneh sekali bagi saya Kekuatan biasabiasa tidak dituntut Gelap sahaja sudah buat saya tidak boleh bertahan lama
Mahu tidur jadi takut mahu tidur Jalannya tidak lebar, berselekoh pelbagai Tempuh pula pada jam dua belas Daripada kuantan kamu perlukan 3 jam Gelap . Rompin , Beberapa minit sahaja boleh tiba Ke wilayah baru Johor Jadi saksi Tubuh sahabat kami nan seorang ini Bertahan .. Ustaz bersyarah "Faqur tu kalau habis prog malam, Lepas hantar budak-budak budak yang tompang avanza dia kat area kuantan, biasa tinggal dia sorang je. Pukul satu dua, dia sorang je bergelap lalu jalan ni nak balik ke rumah." Allah allah. Masha Allah Saya tahu nian, Bukan jarang-jarang wajah sahabat ini Muncul di program-program Dalaman mahupun luaran Saban minggu , mencoba kuat zero absent Ceruk jauh, menyebalkan sungguh pun Akh seorang ini Setia mengikat baiahnya Bahawa dia akan sepenuhnya Memberi apa dia mampu Brother dan sister Perjalanan jauh malam ini Menggodam perasaan saya Memang menjadi akh faqur Tak semua mampu Terpilih.. Tetapi brother dan sister Setiap orang ada jalan -jalan Payau dan kelat Semua ada tahap dan tempat masing-masing Kita punya ujian, kita punya geografi dan ketahanan Semuanya berbeza Belajarlah daripada lagenda Cerita Rasulullah berkorban Juga para sahabiah pahlawan bukan mitos Diulang-ulang bukan fiksyen tiada function Cukup banyak menginsafkan Menjentik pola kita bekerja dan bergerak Untuk jemaah yang satu ini Terpilih.. Brother dan sister Dekat sedikit ke sini biar mudah sampai carik rasa saya ini, Daripada dahulu kan, Bukan semua orang Allah letak elok-elok Dalam gerabak cinta ini Diberi satu-satu amanah kepada kita Mampu tidak mampu Kuat tak kuat kita rasa Dia kata mampu. Dia kata Dialah menguatkan Jadi brother dan sister sekalian Alang kepalang sudah berazam mahu bersama Memartabat Islam , Alang kepalang berjuang, biar sepenuh hati Nak masuk syurga, biar berseni Biar bergaya dan penuh hero sekali Bersungguhlah . Bersungguhlah . Bersungguhlah brother dan sister sekalian. Kerana kita tidak pernah bisa Menjamin hari esok Memberi sepenuhnya. Moga kita ditamatkan dalam keuntungan. "Dan berjihadlah kamu di jalan Allah dengan jihad yang sebenar-benarnya. Dia telah memilih kamu, dan Dia tidak menjadikan kesukaran untukmu dalam agama. (Ikutilah) agama nenek moyangmu Ibrahim. Dia(Allah) telah menamakan kamu orang-orang muslim sejak dahulu, dan (begitu pula) dalam (al-Quran) ini, agar rasul (Muhammad) itu menjadi saksi atas segenap manusia. Maka laksanakanlah solat dan tunaikanlah zakat, dan berpegang teguhlah kepada Allah. Dialah Pelindungmu, Dia sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong." [ Al-Hajj 32: 78 ] #mukminahaqilah #dalamhiluxtoyota #325petang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kumen2