Ahad, 20 Jun 2010

my journey

bismillah..assalamualaikum,, rase lme dah x post,, bru habes pekse (baru ker??)da nk dpt result dah,, urm mau cita pasal hape?? psal cita2?? mlas ar,, sbab aku x der cita2 lagi 'stakat nih'.. kem slm dlu.. nk cita pasal journey! yay.. pada waktu cuti yg lalu,, (teringat krn drjh 6)..aku gmbira la jugak,, ari sbtu smpai rabu clas tmbhan.(agk mmberontak),, aku x dtg dlm 5 clas (minimum). silap beso ar, waktu clas bi plak,,esok 2 aku dtg, cikgu soh bg surat,, kuang3..dah le clas mate x dtg lalu,, pening g2 je.. dgor nyer x dtg stu clas kner rotan..ye ke ni?? aku cm bau boka,, klu ye pon pe salah nyer,, aku lme x kna.. 


mlas aku cite pasal clas.. i want 2 present abot my journey!! yay.. mlm selase aku da grak,,( mksudnye kt sini, ponteng clas hri rabu).. ptg slasa 2 blik clas domino ayh 'bwk jejalan' smpai kerdau, balik lpas mgrib tdo kjap, ibu kejut, siap gi klantan..yes! smpai klantan pg (mksudnye kt sini tdo dlm kreta) trus pegi pcb aka Pntai cahaya bulan aka pntai cinta berahi yg ditukar nmenyer oleh krajaan negeri..(geli koy)..subahanallah..tgok laut.. kire lpas tensen lpas pekse la yer,, (tensen sgt hak ini).. x der la.. bukan slalu an.. phg x dek mnda ader,, lpas balok, sepat, lpas sepat cmpedak, lpas cmpedak sawitt, lpas sawit, sawit lagi...(??) lalalala..


lpas gi laut, ibu ader program minum ptg..  x boley msuk sbab muke stok pendatang.. x der la org yg dpt invite je lpas,,hapaper la ,kbo je la dewan smpit,, settle,,tp lg bes x masuk,, aku g jln kb,, yey! ni yg plg bes..parkson, psk aka pasar siti kdijah, maahd muhammadi, n mcm2 ada,, kenangan x bley lupe.. tgh nk klua dri psk.nmpk 2 org agk tua, tgh pgg 1 plastik minuman.. (do i care).. tp aku jd care bile tdengar 1 bisikn (kuang2)
hadi : kilah, oak nmpk 2,,
kilah : aper,, oak haus ker??
hadi : x ar,, dlm plstik 2.. ar** lar
kilah : hah! series la.. yah. btol ke
ayah : haah
wait!! damn! dumb! aku x penah terpk,, npe aku boleh nmpak! hush..tetiba mood nk jln2 rosak,, trus otak berpkir,, kt t'loh aku penah nmpk botol ark kt pasaraya, tp x nmpak lg org minum d khlayak.. kt kb, aku x nmpak kt pasaraya, tp di khalayak.. mungkin ke kbetulan.. aku beharap sgt kt tloh aku jmpa jgak spaya slh phm nih x bertrusan..(logik ke cm nih)last2 tyer ayh..
ayh kabo" oak jgn sme kan kb ngn tloh..silap bsor (ayt pakai ejas ikut sukati, tp sma mkne lar), kb ni die lbih terdedah ngn belah2 thai,, dn org yg oak tgok td, x gyer klntan kan? kurg2 kt kb ark x jual merata, kedai judi susoh nk nmpk"haah la.. die cm bkan malaysia je..yup.sport toto pyoh cari.. kt tloh belambak, settle di situ..


hilang point aku nk truskan psal journey,, tp best lar cuti penggal kli nih,, baaaanyak sgt aku blaja (byk la oak sorg).. kt muktmar ..wah best giler,, walopon aku byk tdo dri mndengar(kntoi di situ).. aku boleh dgr klu yg speaker 2 ckp ade attrct..mcm suare die kuat, isi byk,, fkta pnuh,, ha,, cm ni lah,, klu sume pncarmah cm u.rizdwan (wakil pemuda) kan best,, byk giler fakta,,antra yg dan aku catch up (dlm keadaan mamai) malaysia mlhirkan ank luar nikah dlm msa stiap 17.5 saat!.. stu agi  (yg dan igt) kbenaran ttap kbenaran walupun iya dtg dri ank muda ataupun org yg tdk dknali dan kbtilan ttap kbatilan walaupon ia dtg dri org tua yg dsnjungi..yg lain nnti2 plak aku share(ayt kaber)


aku spent  5 hari klantan..i luv klantan,, rase cpat je mse, x mao balik lar,, (ceh,, balik2 kne balik jugak) wak2  on da way balik, ibu shopping,yahoo..(shopping buah jd,,) sede x dan ziarah kb mall..pngalam bguna jugak.. singgah kdai
kilah: "kak, nk kapas tlinga, satu baper?"
casher : loghat klntn* (x rti ngajuk) x kre satu2 dik..
kilah : urm dah tuh??
cashier : nk yang seriya ke samah??
kilah : samah tuh hape kak??
cashier : gelak.. ptut slank lain,, org luar,, samah tu 50sen dik..
kilah : o cm tuh,, 
sesok jgak klu x tau bhse nih..x per la dpt jgak blaja an.. samah 2 sme dgn 50sen..
balik umah cite kat muhaimin,, die kabo dlu wk2 plihn raye kcil die pon cm 2 jgak,, silap nyer die lg truk dri kuh,, die nk bli guli sebeg,, wk2 tu bdok2 kt situ demam main guli,, die pon tyer lar kt pjual
muhaimin : bper guli??
cashier : samah
muhaimin pegi balik dlm ting tong ckp kt ayh " ayh die nk emas ke??" lg dsyt rupenyer..
 wa... pnjg nyer aku posting kali nih,, byk lg sbnanyer journey aku waktu cuti.. blom agi balik kampung, wa ni lagi mnarik terutama sesi bbq! huhu.. smpai sini je la kot,, sok da bukak skulah.. holiday mode~


~live well or live hell, i choose!~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kumen2